Твърдението, че Евроейската комисия (ЕК) ще продъли наблюдението върху България

...
Твърдението, че Евроейската комисия (ЕК) ще продъли наблюдението върху България
Коментари Харесай

Данаил Кирилов няма да си подава оставката заради интриги

Твърдението, че Евроейската комисия (ЕК) ще продъли наблюдението върху България поради незадоволително промени в правораздаването и липса на неоправдателни присъди за корупция по високите етажи на властта е конспирация. Това разгласи правосъдният министър Данаил Кирилов пред Българска национална телевизия. Той добави, че няма да си подаде оставката поради това.

" Моята оставка постоянно е на дневен ред. Няма да я подам, тъй като това е конспирация. Интрига, която потегли от вестника на един проруски газов олигарх. Тази конспирация беше подхваната от тъкмо избрани, съответни лица, които в съгласие извратиха информацията и вкараха в подвеждане обществото. В този случай изрично декларирам – поради този метод – не, няма да подам оставка ", сподели Кирилов.

Интригата, която министърът вижда, е записана в документ на Европейска комисия – така наречен Пролетен учебен срок, в който се дават рекомендации към страните членки. Комисията показва, че в България няма задоволително присъди за корупция, с цел да се построи устойчиво публично доверие и ще продължи наблюдението върху страната ни.

Кирилов уточни, че последният отчет по Механизма за съдействие и провеерка е получен в края на предходната година. В него бе записано, че България е изпълнила всички критерии. Той изясни, че се готви нов механизъм, само че по него към този момент ще се следят всички страни-членки дали съблюдават върховенството на закона. Това означавало, че България ще е на едно равнище с всички останали.

Макар да разгласи, че няма да подава оставка, министърът въпреки всичко не изключи опцията да се раздели с поста си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР