Твърде вероятно е Русия да стои зад опитите за дестабилизиране

...
Твърде вероятно е Русия да стои зад опитите за дестабилизиране
Коментари Харесай

Москва стои зад опитите да се дестабилизира Молдова

Твърде евентуално е Русия да стои зад " опитите за дестабилизиране " на Молдова, където проруските сепаратисти от Приднестровието желаеха помощ от Москва, съобщи през днешния ден френската дипломация, съобщи Франс прес.

" Молдова е изправена пред все по-агресивни опити за дестабилизиране, които е прекомерно евентуално да са ръководени от Москва ", сподели представителят на Министерството на външните работи. " Така нареченият апел за отбрана на лишените от каквато и да е автономност сепаратисти, насочен през вчерашния ден към Москва, е прочут сюжет. "

По думите на представителя е належащо да се даде " групов отпор " на това " възобновяване на агресивността на Русия ".

Властите в молдовския сепаратистки район Приднестровие желаеха от Русия да помогне за отбраната му против това, което те назовават " координиран стопански напън " от страна на молдовското държавно управление. Непризнатият сепаратистки район, който на изток граничи със засегнатата от съветската инвазия Украйна, поддържа самостоятелно ръководство от държавното управление в Кишинев в продължение на три десетилетия с поддръжката на Москва, която има повече от хиляда съветски военнослужещи, ситуирани там.

Правителството на Молдова тази година вкара митнически наредби, съгласно които фирмите в Приднестровието би трябвало да заплащат вносни мита в молдовския бюджет.

" Защитата на ползите на жителите на Приднестровието, на нашите сънародници, е един от целите ни. Всички молби постоянно се преглеждат с внимание от способените съветски ведомства ", заяви през вчерашния ден представител на Министерството на външните работи на Русия.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР