Твърде рехава, за да задържи вируса или, напротив, способна да

...
Твърде рехава, за да задържи вируса или, напротив, способна да
Коментари Харесай

Дойче Веле: Ето на кои твърдения за маските да не вярваме

Твърде рехава, с цел да задържи вируса или, в противен случай, способна да аргументи задушаване. Тези и други теории за маските не престават да витаят из медийното пространство в несъгласие с тяхното носене, макар че са били опровергани от доста учени в продължение на месеци. прави къс разбор на главните теории, станали известни напоследък, съобщи БГНЕС. Ето ги:
Причинява дефицит на О2: НЕВЯРНО
Фалшивата концепция за „ хипоксия “ - дефицит на О2 - е една от най-разпространените. Някои изявления в обществените медии даже настояват, че маските могат да убият.
Както обаче доста лекари обясниха, маската не е затворена верига, тя разрешава на кислорода да премине, акцентира да вземем за пример доктор Yves Coppieters, епидемиолог и професор по публично здраве в Свободния университет в Брюксел.
От друга страна, това може да сътвори „ възприятие на дискомфорт, което в това време основава усещане за задушаване, само че е психическо. В случай на човек в положително здраве маската не му пречи да прави естествени ежедневни действия, прибавя той.
Хората дишат личния си въглероден двуокис: НЕВЯРНО
Към тази концепция се прибавя и доста известната доктрина, че с нея вдишвате личния си въглеродн двуокис. Тъй като това не е затворена верига, „ съвсем целия издишан въздух излиза на открито, изяснява Шейн Шапера, шеф на програмата за белодробни болести в държавната болница в Торонто (Канада).
Опасност от приемане на гъбични инфекции: МНОГО РЕДКИ
Сериозните гъбични инфекции са необичайност “, изяснява Франсоаз Дромър, началник на отдел „ Молекулярна микология “ и Националния референтен център за инвазивни и противогъбични микози към Института „ Пастьор “ във Франция. При предложените условия на приложимост е невероятно гъбичките да се развият вътре в маска.
За да изгние една маска, да вземем за пример, тя би трябвало да бъде оставена влажна в стая, цялостна с мухъл или в компост, в продължение на седмици, прибавя Дромер, като припомня, че маската би трябвало да се сменя на всеки четири часа.
 Турция вкарва наложителни маски на публични места Турция вкарва наложителни маски на публични места
Турските управляващи вкарват наложително потребление на маски на публични места в цялата страна като част от битката против ковид....
Тъй като човешките същества имат естествени бактерии в устата и ноздрите си, когато приказваме, изхвърляме капчици слюнка и може да има гъбички и бактерии, които остават в маската, споделя Даниел Пауа, професор по публично здраве в Национален самостоятелен университет в Мексико.
Повечето от тези сътрудници не предизвикват заболявания, тъй като са нормалната флора на устната празнина, акцентира той.
Маските пропущат вирусите: НЕВЯРНО
Теорията, че маските пропущат вируси, тъй като дупките в решетката са по-големи от вирусите, също е доста известна.
Първо, размерът на вирусните частици не е от голяма важност. Размерът на капчиците, които съдържат вируса, е от голяма важност, а маските ги филтрират прекалено, изяснява доктор Джулиан Лейбовиц, професор по микробна имунология в Тексаския университет A&M.
 Доц. Чорбанов: Хората на митингите са без маски, само че няма пик на вируса Доц. Чорбанов: Хората на митингите са без маски, само че няма пик на вируса
Всеки може да види, че хората на митингите са без маски и няма пик в София. Това, което би трябвало да гледаме са тежко болните. Смъртностт...
От друга страна, хирургичната маска не работи като цедилка, а филтрира съгласно други физически правила като резултата на инерцията и електростатичното хващане, с цел да спре допустимо най-вече капчици, даже дребни, съгласно Жан-Мишел Корти, професор по физика в университета „ Сорбона “ в Париж и откривател в лабораторията Kastler Brossel.
И маските не би трябвало да бъдат 100% ефикасни, с цел да играят основна роля в забавянето на епидемията, отбелязва вирусологът Бенджамин Нойман от Тексаския университет А&M.
Световната здравна организация (СЗО) ги смята за ефикасна мярка за ограничение на разпространяването, в допълнение към физическото разстояние и измиването на ръцете. И още, когато се носят всеобщо, защото носителите им се пазят взаимно.
Продължаващата приложимост на маски предизвиква пневмония: НЕВЯРНО
Твърдение, че потреблението на маски може да докара до пневмония, циркулира в обществените мрежи най-малко от 28 юли и е споделено повече от 1000 пъти. Експерти изясняват, че вярното потребление на маски не води директно до пневмония, само че предизвестяват, че неприятно боравенето и мръсната маска може да докара до белодробна зараза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР