Твърде рано е Фед да изоставя политиката си на агресивно

...
Твърде рано е Фед да изоставя политиката си на агресивно
Коментари Харесай

Трябва ли Фед да продължи да вдига лихвите?

Твърде рано е Фед да изоставя политиката си на нападателно повишение на водещите лихви. Това съобщи в изявлението за Associated Press по ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

" Данните за инфлацията в Съединени американски щати и Европа към момента са прекомерно високи и към този миг ни споделят: прекомерно рано е да вършим крачка обратно ", акцентира Георгиева.

Ръководителката на МВФ разяснява още, че е време Китай да отстъпи от огромните локдауни и да премине към по-целенасочен метод към Covid-19. По мотив избухналите преди няколко дни митинги против политиката на управляващите за нулев Covid в доста китайски градове, Георгиева прикани за " преосмисляне " на строгата политика на Пекин, която има за цел да изолира всеки обособен случай на болестта, бил той безсимптомен или протичащ като елементарен сезонен вирус.
 Foxconn заплаща по $1400 на служащите, с цел да изоставен най-голямата фабрика за iPhone в света
Foxconn заплаща по $1400 на служащите, с цел да изоставен най-голямата фабрика за iPhone в света

До това се стигна след серия от вълнения и митинги

Локдауните забавят всичко - от пътуванията до оборота в търговията на дребно и продажбите на коли във втората по величина международна стопанска система. Затова Георгиева прикани Пекин " да поправя цялостния си метод към метода, по който Китай прави оценка действието на веригите за доставки поради " резултата на доминото ", което това оказва върху останалата част от света ", написа AP. 

МВФ предвижда, че тази година китайската стопанска система ще нарасне единствено с 3,2%, което е под междинния ритъм на напредък за света - нещо, което по принцип рядко се случва.

Кристалина Георгиева предизвести, че напрежението сред Китай и Запада и сред Русия и Запада заплашва да ограничи търговията и нейния благоприятен резултат върху икономическия напредък и просперитета.
 Как грешките на Фед спомагаха за 40-годишния връх на американската инфлация?
Как грешките на Фед спомагаха за 40-годишния връх на американската инфлация?

През последните 25 години Федералният запас на Съединени американски щати направи две огромни политически грешки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР