Твърде често говорим за секса като просто физически акт. Начин да

...
Твърде често говорим за секса като просто физически акт.
Начин да
Коментари Харесай

За какво всъщност плащат мъжете, когато плащат за секс

Твърде постоянно приказваме за секса като просто физически акт.
Начин да освободим някакво напрежение. Или пък нагон - примитивен, постоянно противен.
Но, несъмнено, сексът може да бъде доста повече от това. В подтекста на консенсусното партньорство сексът може да бъде метод да изпитаме непосредственост и връзка, метод да изразим обич и пристрастеност, метод да се докоснем до по-чувствена и игрива страна на себе си и може би даже метод да избягаме от условията и стресовете на живота за няколко мига.
Но какво да кажем, когато става дума за заплатен секс? Платеният секс просто физически акт ли е? Или тези, които заплащат за секс, получават освен това от половото прекарване?

Науката
В ново проучване, оповестено в The Journal of Sex Research, доктор Хюсеймин от университета в Кейптаун интервюира 43 мъже, живеещи в Южна Африка, които са плащали за секс. Участниците са на възраст сред 22 и 67 години. Малко над половината са разпознати като бели, а останалите са от други раси. Интервютата включват редица открити въпроси за историите на участниците и прекарванията им при заплащането за секс. Ето и резултатите - защо са плащали тези мъже, когато са плащали за секс.

Загуба на девствеността
Приблизително една четвърт от мъжете в това изследване показват, че първия път, когато заплащат за секс, е и първата им полова опция като цяло. В този смисъл те са платили за секс просто като средство да изгубят девствеността си. Независимо дали са били в късната си тийнейджърска възраст или при започване на двайсетте си години, тези мъже са считали, че са прекомерно остарели, с цел да бъдат девствени. Споделят, че са желали да се отърват от купата „ девственица “ и по тази причина са пристъпили към платена обич. Повечето от тях са били нервни и срамежливи, разговаряйки с дами „ в действителния живот “. Казват, че платеният секс им предлага пространство, където те могат да преодолеят несигурността и ниското си самочувствие и да избегнат неудобството си от дамите.

Премахване на отхвърлянето
Някои мъже в това изследване разказват чувството за голям напън при запознанства, при които първият полов опит може да докара до преустановяване на връзките. Тоест на среща те се усещат като на изпит, което ги е карало да бъдат нервни и напрегнати в „ естествените си връзки “ с дами. Те разказват страха, че в случай че една жена не желае да ги вижда още веднъж след секс, това се пояснява от тях като резултат от неприятно полово показване. В същото време при платения секс няма упования и недоразумения и тези мъже се усещат спокойни от „ представянето “ си.

Сексуални умения
Продължава да съществува една настройка измежду хората, че мъжът би трябвало да има съществени полови умения, с цел да достави същинско наслаждение на партньорката си. В подтекста на платения секс обаче мъжете в това изследване разказват, че този напън понижава. Когато вършат секс против пари, те не се тормозят да бъдат полово неопитни. Освен това някои мъже споделят, че посредством платения секс в действителност те могат да научат нови полови умения, които биха могли да употребяват с други дами при други условия.

Навигация на половите усложнения
При някои мъже с проблеми в ерекцията, да речем, платената обич е алтернатива да не изпитват терзания, позор и възприятие за виновност. Мъжете в изследването споделят, че по време на заплатен секс те се усещат удобно да изискат да бъдат задоволени съответни техни потребности, с цел да имат или поддържат ерекцията си. Това не провокира у тях възприятие на накърнимост, което другояче биха изпитали с колегата си. Така че, когато приказваме за платена обич, не е наложително да се касае за полови фанатици с пошли планове. Като в доста други тематики, и тук може да приключим с това – до момента в който не влезем в обувките (и живота на някого), е най-добре да не го съдим преждевременно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР