Tвърде бързо се разпространява новият подвариант на Омикрон, но иначе

...
Tвърде бързо се разпространява новият подвариант на Омикрон, но иначе
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Новият подвариант на "Омикрон" е червена лампа, разпространява се бързо

Tвърде бързо се популяризира новият подвариант на Омикрон, само че другояче не протича по-тежко, не дава напън към здравната система, няма покачване на хоспитализациите, няма растеж в приема в Спешните отделения, няма нито на растеж смъртността. В това увери шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова пред bTV.

Христова посочи, че се следи деликатно, тъй като това е най-заразният подвариант на Омикрон - един човек може да болести доста хора, като преодолее имунизацията. Един случай на разновидността " Кракен " е открит в София, само че това е алена лампичка, че този подвариант е у нас. Може да се чака неговото покачване до 10 и над 10%, предизвести Ива Христова. За България сега грипът измести разпространяването на ковид, добави тя.

" С грипът имаме проблем, просто гори цялата страна, ние сме съвсем на върха на вълната и след няколко седмици ще стартира да понижава ", разяснява шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Тя прикани въпреки всичко да се съблюдават главните ограничения - отдалеченост, стерилизация, да се носят маски, да се одобряват витамин С и Д.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР