Тутракан. За нас е важно да инспирираме интерес у гражданите

...
Тутракан. За нас е важно да инспирираме интерес у гражданите
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: Полагаме усилия хората да знаят правата си и да усещат присъствието и подкрепата ни

Тутракан. За нас е значимо да инспирираме интерес у жителите към потребителските им права и да ги насърчим да бъдат уверени при отстояването им. Полагаме старания хората да усещат наличието и поддръжката на институцията. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов при провеждането на приемна на институцията в град Тутракан в границите на фестивала „ Огненият Дунав ”, оповестиха от пресцентъра на КЗП. „ Подкрепям организирането на приемната за жители на Комисията за отбрана на потребителите в нашия град по време на обичайния ни фестивал, както и самата самодейност. Хората би трябвало да знаят повече за правата си при извършване на покупки и да бъдат подкрепени да се възползват от тях ”, уточни кметът на града доктор Димитър Стефанов.
Председателят на КЗП напомни, че концепцията за откриване на приемни в разнообразни обитаеми места в страната е обвързвана с дейностите по предварителна защита, като основната цел е разяснение правата и отговорностите на потребителите и търговците.
Все още по-често в дребните обитаеми места се среща методът търговци да вършат опити да заблуждават клиентите си, че при пораждане на недостатък на стока следва да се извърнат към сервиза. По закон в интервала на двугодишния гаранционен период рекламацията се предявява пред търговеца, от който е закупена стоката, защото той носи отговорността за нейното сходство. Също в дребните обитаеми места, главно в смесените магазини за хранителни артикули и продукти от всевъзможен вид, от време на време не се афишират цените на продуктите. За разлика от по-големите градове, където това нарушаване съвсем не се среща, само че пък от време на време на касата се таксуват по-високи от посочените на етикетите цени, стана ясно още при провеждането на приемната на КЗП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР