Туск: ЕС няма да преразглежда БрекзитЕвропейският съюз няма да преразглежда

...
Туск: ЕС няма да преразглежда БрекзитЕвропейският съюз няма да преразглежда
Коментари Харесай

Туск: ЕС няма да преразглежда Брекзит

Туск: Европейски Съюз няма да преразглежда Брекзит
Европейският съюз няма да преразглежда постигнатото сред Брюксел и Лондон на 25 ноември съглашение за излизане на Англия от съюза. Това обръщение от името на Европейски Съюз изпрати ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск до английския министър председател Тереза Мей.

„ Моето обръщение до премиера Тереза Мей е ясно: позицията на Европейски Съюз е ясна и поредна. Споразумението за излизане не предстои на преразглеждане “, означи той.

Нещо повече, Туск акцентира, че Брюксел досега не схваща, какво точно желае Лондон. „ Вчера разбрахме, какво не желае Англия. Но ден-днешен не знаем, какво тъкмо желае Англия “, добави той.

Камарата на общините на английския парламент утвърди на 29 януари поправката към Закона за Брекзит, засягаща границата сред оставащата в Европейски Съюз Ирландия и Северна Ирландия, която е в състава на напускащото съюза Обединено кралство. Това предложение подразбира, че вместо предохранителния механизъм за запазването на транспарантна граница / “бекстоп “/, предизвикващо бурни митинги във Англия, в съглашението ще бъде упомената някаква „ различна сделка “, която не позволява появяването на твърда граница на остров Ирландия.

„ Бекстоп “ стана една от главните аргументи, заради които Камарата на общината с голяма разлика /от 230 гласа/ преди две седмици не поддържа договорката за Брекзит. „ Бекстоп “ значи, че Ълстър автоматизирано остава член на европейския митнически съюз и общия пазар, в случай че страните не съумеят да се спогодят по въпроса за прозрачността на границата.

Както лейбъристите, по този начин и торите-евроскептици се опасяват, че тази точка от съглашението ще трансформира Лондон в пленник на Брюксел, който може безпределно да удължава действието на „ бекстоп “, като по този метод протака окончателното излизане на Англия от Европейски Съюз. Съществуват също по този начин страхове, че Ълстър по този метод ще бъде по-тясно обвързван с Европейски Съюз, в сравнение с с останалата част на Англия. Това ще нарушава териториалната целокупност на страната и ще насърчи ирландския фракционизъм. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР