Турция в четвъртък потвърди още 115 смъртни случая от новия

...
Турция в четвъртък потвърди още 115 смъртни случая от новия
Коментари Харесай

2 500 починали и 102 000 заразени с коронавирус в Турция

Турция в четвъртък удостовери още 115 смъртни случая от новия ковид, с което общият брой на смъртните случаи е към 2 500 души.

Общият брой на записаните случаи на ковид скочи до към 102 000, защото още 3 116 са тествани позитивно за вируса, заяви здравното министерство в Twitter.

Досега общо 18 500 пациенти са били изписани от лечебни заведения след възобновяване от вируса, като единствено в четвъртък са изписани 2014, добави министерството.

За последните 24 часа са извършени 40 962 теста , като общият им брой доближава 791 906.

" Днес сме в по-добро положение от през вчерашния ден. Стигнахме до този миг с общо 791 906 теста, като нито един от тях не е изработен инцидентно ", сподели здравният министър Фахреттин Коджа.
 Забраняват влизането на хора и коли от Турция
Забраняват влизането на хора и коли от Турция

Забраната не важи за тежкотоварния трафик

Припомняме, че от през днешния ден влезе в действие краткотрайна възбрана за влизане на територията на България на лица и пътни транспортни средств а от Турция.

Забраната се вкара със заповед на здравния министър Кирил Ананиев и важи до 26 април в това число.

Забраната важи за граничните контролно-пропускателни пунктове: Лесово - Хамзабейли, Капитан Андреево - Капъкуле, Малко Търново.

От стартира свещения месец за мюсюлманите Рамазан и информацията е, че доста български турци се канят да посетят родните си места.

Главното мюфтийство към този момент насочи апел мюсюлманите да останат по домовете си, джамиите в страната ще останат затворени, а молитвите ще бъдат предавани по интернет. За празниците мюфтийството е подготвило богата стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР