Турция стартира временна схема за подпомагане на заплатите и забрани

...
Турция стартира временна схема за подпомагане на заплатите и забрани
Коментари Харесай

Турция с финансови мерки след земетресенията, забрани съкращенията в 10 града

Турция започва краткотрайна скица за подкрепяне на заплатите и забрани съкращенията в 10 града. Целта е да се защитят служащите и бизнеса от финансовото влияние на огромните трусове, които удариха южната част на страната този месец. Мерките са част от напъните на турското държавно управление за ограничи въздействието на бедствието върху стопанската система на страната.

Турският парламент разгласи изключително състояние на 7 февруари, ден след пагубното земетресение, при което починаха над 47 000 души в Турция и Сирия. Според икономисти, земетресението може да коства на Анкара до 100 милиарда $ за възобновяване на жилища и инфраструктура и да понижи икономическия напредък на страната от един до два процентни пункта тази година.

 

В същото време, министрите на външните и на вътрешните работи на Германия Аналена Бербок и Нансе Фаезер посетиха изумения от земетресенията Кахраманмараш. Берлин даде 50 милиона евро спомагателна помощ на потърпевшите.

 

" Помощта от Федералното държавно управление за Турция и Сирия доближи 108 милиона евро, най-много за палатки, медицински грижи, храна, одеала и генератори. Хората тук са изгубили съвсем всичко. Те са опитвали до спасят със личните си ръце, родители, деца, съседи, другари ", сподели Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия.

 

Освен тази помощ Берлин възнамерява да форсира издаването на визи за потърпевши от земетресението, които желаят да посетят родственици в Германия за няколко месеца. Най-голямата турска диаспора в света е във Федералната Република.

 

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР