Турция ще разположи 1000 полицаи за специални операции, за да

...
Турция ще разположи 1000 полицаи за специални операции, за да
Коментари Харесай

Турция изпраща 1000 полицаи на границата с Гърция

Турция ще разположи 1000 служители на реда за специфични интервенции, с цел да предотврати изтласкването на мигранти от границата с Гърция, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, написа БГНЕС.

Представителите на Фронтекс и гръцките полицейски елементи по границата са изтласкали назад на територията на Турция 4 900 мигранти, сподели министърът. По време на тези интервенции са ранени към 164 мигранти, заяви вестник „ Сабах ”.

Сойлу сподели също, че управляващите се пробват да блокират прекосяването на мигранти през Егейско море, с цел да предотвратят филантропична рецесия.

В рамките на седмица близо 140 000 мигранти са минали турската граница при Одрин на пък за Европа. Миналата седмица турските управляващи оповестиха, че повече няма да стопират потока от мигранти, които желаят да стигнат до Европа.Решението бе взето, откакто 36 турски бойци бяха убити в резултат на въздушна офанзива против Идлиб в Северозападна Сирия.

Изданието акцентира, че реакцията на Гърция по отношение на незаконни мигранти и търсещи леговище е жестока – употребява се сълзотворен газ, а гръцките сили за сигурност са умъртвили минимум двама души. Атина изиска помощ от Европейски Съюз за обезпечаване на границите си и разгласи, че поради нараствания миграционен напън е спряла за 1 месец приемането на молби за леговище. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР