Турция ще открие посолство в Източен Ерусалим. Това обяви в

...
Турция ще открие посолство в Източен Ерусалим. Това обяви в
Коментари Харесай

Ердоган обяви, че Турция ще открие посолство в Източен Ерусалим

Турция ще открие посолство в Източен Ерусалим. Това разгласи в неделя турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс.

Агенцията напомня, че по-рано тази седмица на среща на върха в Истанбул мюсюлмански водачи приканиха света да признае Източен Ерусалим за столица на Палестина.

Близо е денят, когато публично, с Божието позволение, ние ще открием нашето посолство там, сподели Ердоган в тирада, като в същото време продължи с гневните си рецензии към решението на Съединени американски щати да признаят Ерусалим за столица на Израел.

Не е ясно по какъв начин турският президент има намерение да извърши опасността си, защото Израел управлява целия Ерусалим и назовава града своя неделима столица.

От своя страна палестинците желаят столица на бъдещата им страна да бъде Източен Ерусалим.

На 6 декември президентът на Съединени американски щати Доналд Тръм призна Ерусалим за столица на Израел, с което прекъсна десетилетна традиция в политиката на Съединени американски щати и се опълчи на съществуващия до момента интернационален консенсус, че статутът на града би трябвало да бъде оставен на израелско-палестинските мирни договаряния.

В речта си пред членове на своята партия Ердоган сподели, че турското консулство в Ерусалим към този момент е представлявано от дипломат.

Чуждестранните посолства в Израел, в това число на Турция, се намират в Тел Авив, което отразява нерешения статут на Ерусалим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР