Турция ще изнесе безпилотни летателни апарати за Полша и това

...
Турция ще изнесе безпилотни летателни апарати за Полша и това
Коментари Харесай

За първи път се случва нещо подобно в НАТО. Вижте какво направи Турция

Турция ще изнесе безпилотни летателни апарати за Полша и това ще бъде първият път, в който реализира сходна продажба в друга членка на НАТО и в страна от Европейски Съюз, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на взаимна конференция в Анкара с гостуващия полски държавен глава Анджей Дуда, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

" Със стъпките, които предприехме през последните 19 години в отбранителната промишленост, ние освен компенсирахме години на безучастие, само че и изведохме страната си в лигата на колосите в тази сфера ", сподели Ердоган. Още в събота полският министър на националната защита Мариуш Блашчак разгласи, че страната му ще купи от Турция 24 дрона " Байрактар TB2 ". На конференцията с Дуда Ердоган също така акцентира, че Турция и Полша " вървят твърдо " към постигането на задачата от 10 милиарда $ (годишно) в двустранната си търговия.

" Турция като част от балтийската задача за еър полисинг на НАТО скоро ще разположи свои изтребители Ф-16 в Полша ", добави турският президент и приветства изпращането на полски самолети за морско наблюдаване и военни задачи във военновъздушната база Инджирлик в Южна Турция като част от ограниченията на НАТО за гарантиране на сигурността във връзка с Турция. От своя страна Анджей Дуда дефинира Турция като " най-силния съдружник " на Полша в " тази част на света " и благодари на Ердоган, че турските водачи " отбраняват небето ". " Вярвам, че като част от рамката на НАТО ние можем да предотвратим закани за двете страни от вътрешната страна и извън ", добави полският президент.

Дуда се причисли към Ердоган във връзка с комерсиалното съдействие, което съгласно него ще ги води до задачата за стокооборот от 10 милиарда $. Преди конференцията двамата държавни глави подписаха съглашения в региона на защитата, земеделието, туризма и спорта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР