Турция се опитва да изтъргува подкрепата за членство в НАТО

...
Турция се опитва да изтъргува подкрепата за членство в НАТО
Коментари Харесай

Турция се опитва да изтъргува подкрепата за членство в НАТО на Швеция и Финландия


Турция се пробва да изтъргува поддръжката за участие в НАТО на Швеция и Финландия против американски изтребители. Това сподели люксембургският външен министър Жан Аселборн, съобщи БНР.

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи изрично, че няма да поддържа Швеция и Финландия, тъй като двете скандинавски страни приютяват терористи от Кюрдската работническа партия и от организацията на Фетулах Гюлен - ислямския просветител, който Ердоган упреква за опита за прелом през 2016 година. Финландия и Швеция отхвърлиха да удовлетворят настояването на Анкара за изгонването на 33 обвинени за присъединяване в активността на двете групировки, приети за терористични в Турция.

"Не това е казусът на Ердоган ", счита външният министър на Люксембург Жан Аселборн. "Съединените щати отхвърлиха доставката на 100 изтребителя Ф-35, тъй като Анкара купи съветски противоракетни системи С-400. Сега Турция желае Ф-16, което се разисква в американския Конгрес. Ердоган просто упражнява напън тази договорка да се случи ", съобщи Аселборн. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу на следващия ден е на посещаване във Вашингтон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР