Турция реши официално да прехвърли делото за убийството на журналиста

...
Турция реши официално да прехвърли делото за убийството на журналиста
Коментари Харесай

Турция прехвърли на Саудитска Арабия делото за убийството на Кашоги

Турция реши публично да трансферира делото за убийството на журналиста Джамал Кашоги в съда на Саудитска Арабия. Това заяви в четвъртък локалната телевизия НТВ, базирайки се на Министерството на правораздаването.

По-рано съдът арестува задочно 26 саудитски жители, само че за съвсем две години не е реализиран осезателен прогрес по това дело. Годеницата на жертвата Хатидже Ченгиз сподели, че производството е в застой заради отхвърли на Рияд да сътрудничи с турските управляващи. Кашоги, прочут с сериозните си изявления за политиката на Саудитска Арабия, живееше в Съединените щати от 2017 година, където сътрудничеше на вестник The Washington Post. Той изчезна при посещаване на генералното консулство на страната си в Истанбул на 2 октомври 2018 година На 20 октомври същата година саудитските управляващи оповестиха, че Кашоги е погубен в постройката на дипломатическата задача вследствие на спора. Международната общественост осъди това закононарушение, призовавайки Рияд да организира транспарантно следствие.

Окончателните присъди по делото за убийството на Кашоги, формирано в Саудитска Арабия, бяха оповестени на 7 септември 2020 година Петима души са наказани на 20 години затвор, различен обвинен получи 10 години затвор, двама - седем години затвор. Наказателното дело е оповестено за " закрито частно и обществено ". Имената на наказаните не се оповестяват. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР