Турция призова нидерландския посланик, във връзка с антиислямски протест в

...
Турция призова нидерландския посланик, във връзка с антиислямски протест в
Коментари Харесай

Турция извика нидерландския посланик заради разкъсан Коран

Турция прикани нидерландския дипломат, по отношение на антиислямски митинг в Хага, ориентиран против Корана.

Турското министерство на външните работи съобщи, че осъжда " по най-категоричен метод гнусното нахлуване на антиислямски настроена персона " в холандския град в неделя.

Нидерландската социална телевизия NOS заяви, че Едвин Вагенсвелд, който оглавява нидерландския клон на немската антиислямска група " Пегида ", е откъснал страници от свещената книга на мюсюлманите по време на едноличен митинг.

Снимки в обществените медии също по този начин демонстрират по какъв начин той върви по раздраните страници на свещената книга.

Извикването на посланика пристигна дни откакто сходен митинг пред турското посолство в Стокхолм заплаши да потопи упоритостите на Швеция да се причисли към отбранителния блок на НАТО.

Протестите против исляма провокираха яд в Турция - публично световна, само че най-вече мюсюлманска страна, която е изправена пред решаващи избори през май.

Ердоган се възползва от митингите, с цел да засилва своите националистически гласоподаватели в предизборната акция. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР