Турция призова международната общност да поеме по-активна роля за спешно

...
Турция призова международната общност да поеме по-активна роля за спешно
Коментари Харесай

Турция зове пред Г-20 за спешно спиране на диващината в Газа

Турция прикани интернационалната общественост да поеме по-активна роля за незабавно преустановяване на огъня в Газа и реализиране на решение на спора с две страни, оповестява " Ройтерс ".

Турският външен министър Хакан Фидан насочи апела си по време на диалозите на срещата на Г-20 в Бразилия.

Турция остро подлага на критика Израел за офанзивите му против Газа и поддържа ограниченията страната да бъде Анкара неведнъж е призовавала за преустановяване на огъня в анклава.

За разлика от своите западни съдружници и някои страни от Персийския залив, Турция, която е член на НАТО, не смята за терористична организация палестинската въоръжена формация " Хамас ", която ръководи Газа и на 7 октомври извърши нахлуване против Израел, провокирало израелската акция.
 Ердоган назова Израел
Ердоган назова Израел " страна на терора " и остро разкритикува Запада

Анкара ще предприеме стъпки, с цел да подсигурява, че израелските заселници са приети за " терористи "

Фидан съобщи на среща на министрите на външните работи на Г-20 в Рио де Жанейро, че " диващината " в Газа би трябвало да бъде спряна и разиска стъпки за реализиране на незабавно преустановяване на огъня и приемане на повече помощ в анклава по време на диалози с сътрудници от Съединените щати, Германия, и Египет.

" Бяха разисквани стъпки, които могат да бъдат подхванати за реализиране на цялостно преустановяване на огъня допустимо най-скоро " , по време на диалозите сред Фидан и държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, разкри източник, осведомен с въпроса. Той добави, че Фидан е разискал и " съответни стъпки " за прекъсване на боевете с немския външен министър Аналена Бербок.
 Ердоган: Наш дълг е да спрем войната в линията Газа
Ердоган: Наш дълг е да спрем войната в линията Газа

Турския президент упрекна Израел за създалата се филантропична рецесия в района

" Фактът, че решението за преустановяване на огъня не излезе още веднъж от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, сподели, че промяната е наложителна ", акцентира той на сесия на срещата на Г-20, имайки поради върху апела за преустановяване на огъня в 15-членния орган.

Анкара твърди, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да бъде реформиран, тъй че да бъде по-приобщаващ и внушителен за света.

" Позицията, декларирана от бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва, е възхитителна ", означи Фидан във връзка думите на Лула, който оприличи по време на Втората международна война - съпоставяне, което провокира дипломатически скандал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР