Турция предупреди Гърция, че някоя ракета може да удари гръцката

...
Турция предупреди Гърция, че някоя ракета може да удари гръцката
Коментари Харесай

Ердоган предупреди Гърция, че турските ракети могат да достигнат Атина

Турция предизвести Гърция, че " някоя ракета може да удари гръцката столица, в случай че не останете спокойни ", като в допълнение ескалира своята така и така остра изразителност против Гърция, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

" Сега започнахме да произвеждаме наши лични ракети ", сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на тирада в неделя в град Самсун, Северна Турция. " Разбира се, това произвеждане плаши гърците. Когато кажете " Тайфун ", гъркът се плаши и споделя: " Ще удари Атина ". Е, несъмнено, че ще удари ".

" Тайфун ", е балистична ракета с дребен обхват, създадена от Турция. Ракетата, която беше тестово изстреляна през октомври над Черно море, удари цел на разстояние от към 560 километра, което е повече от два пъти повече от обсега на сегашните ракети в арсенала на Турция.

" Ако не останете спокойни, в случай че се опитате да купувате нещо (за да се въоръжите) отсам и оттова, от Америка до островите, страна като Турция няма да бъде непряк наблюдаващ. Трябва да направи нещо ", добави Ердоган.

Турция ускори своята изразителност против Гърция през последните месеци на фона на обстановка, която Анкара вижда като възходящо военно струпване на гръцките острови в Егейско море, покрай бреговата линия на Турция. В многократна, едва завоалирана опасност Ердоган сподели: " Можем да дойдем ненадейно една вечер, когато му пристигна времето ".

Миналата седмица турският външен министър Мевлют Чавушоглу предизвести Гърция да спре милитаризирането на островите в Егейско море, в противоположен случай Анкара " ще предприеме нужните стъпки на терен ".

Въпреки че са съдружници в НАТО, прилежащите страни са в спор от десетилетия по редица двустранни разногласия, в това число морски граници, припокриващи се искания към техните континентални шелфове и дългогодишния спор за Кипър.

По-рано тази година Гърция прикани своите западни съдружници да сложат завършек на подстрекателската изразителност на Турция с цел да не възникне още една обстановка, сходна на украинската.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР