Турция подписа военна сделка късно в сряда с признатото от

...
Турция подписа военна сделка късно в сряда с признатото от
Коментари Харесай

Турция подписа военна сделка с подкрепяната от ООН държавна власт в Либия

Турция подписа военна договорка късно в сряда с приетото от Организация на обединените нации държавно управление на Либия, предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
Ердоган се срещна с ръководителя на основаното в Триполи Правителство на националното съглашение (ПНС), министър-председателя Файез ал Сарадж, с цел да подпише съглашения за сигурност и военно съдействие, както и морски юрисдикции.
" Уверени сме, че дружно ще подобрим обстановката със сигурността за либийския народ ", написа в Twitter Фахретин Алтън, шеф по връзките в турското президентство. Той прикани други страни да поддържат ПНС.
" Стабилността на Либия е сериозно значима за сигурността на жителите ѝ, районната непоклатимост и предотвратяването на интернационалния тероризъм ", посочи Алтън.
Припомняме, че договорката се реализира макар апелите на Арабската лига - която включва Либия - да бъде прекъснато съдействието с Турция в символ на митинг против военната ѝ атака против кюрдските сили в Сирия предишния месец.
В Либия царува безпорядък след въстанието, подкрепено от НАТО, което смъкна и умъртви диктатора Муамар Кадафи през 2011 година
Саудитска Арабия, Египет и ОАЕ върнаха Халифа Хафтар, пълководец в Източна Либия, който стартира атака през април с опит да завземе Триполи от бойци, лоялни към ПНС. Турция и Катар обаче намерено поддържат противника му Сарадж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР