Турция отново поиска екстрадицията на бившите граничните полицаи от Бургас,

...
Турция отново поиска екстрадицията на бившите граничните полицаи от Бургас,
Коментари Харесай

Съдените граничари не знаят, че се издирват с червена бюлетина от Турция

Турция още веднъж изиска екстрадицията на някогашните граничните служители на реда от Бургас, упрекнати в ликвидиране на нарушител. А решението на съда е това да стане с алена бюлетина на Интерпол. Случаят е от 2008 година, а през годините българските мъже бяха оправдани от българския съд и от този в Страсбург.

Бившите граничари споделят, че към момента няма публична информация по настояването на Турция, само че са обезпокоени, че за следващ път стартират борбата за правдивост.

" На мен не ми е известно. Официално нищо не ми е казано. Аз няма по какъв начин да ревизира. Нещата не са изменени. Информацията е, че удостоверяват настояването, тъй като настояването за издаването на тези червени бюлетини не е от през вчерашния ден, то е от няколко години. В интервала на това време за водени съвещания по това дело и то е отлагано в хода на времето. Това е следващото сходно отсрочване ", сподели Николай Костов, някогашен граничен служител на реда.

Вече 16 годините Михаил Цонков, Николай Костов, Николай Петков и Живко Петков не напущат страната ни, защото макар оправдателните присъди на няколко инстанции, делото в Турция продължава.

" 16 години е интервал от време, който няма по какъв начин да не се отрази в живота на индивида по един или различен метод. Поглеждайки се в огледалото, няма защо да се тормозим, тъй като сме отишли там да свършим това, за което страната ни е пратила и за което ни е плащала. Направили сме всичко допустимо да пазим здравето и живота на нарушителите на държавната граница, каквито бяха тези турски жители. Случилото се е в резултат на трагичен, безразсъден, инцидентен случай, който нито можеш да го планираш, нито можеш да го управляваш ", сподели още Николай Костов.

От вътрешното министерство обявиха за Българска национална телевизия: " България ще се възползва от всички правни механизми, с цел да отбрани своите жители ".

През 2008 година покрай Резово, турски нарушител е хванат незаконно в български води. Не се подчинил и нападнал българските граничари. Стигнало се до гибелен изстрел, с който бракониерът е погубен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР