Турция отхвърля предложенията за отказ от преговори за присъединяване към

...
Турция отхвърля предложенията за отказ от преговори за присъединяване към
Коментари Харесай

Турски министър се опъна на евродепутатите

Турция отхвърля предложенията за отвод от договаряния за присъединение към Европейския съюз в интерес на съдействието в други области. Това съобщи министърът по европейските въпроси Омер Челик в навечерието на гласуването в Европейския парламент за прекратяване на кандидатурата на Анкара за участие в Общността, предават " Ройтерс " и " Фокус ".  ​​​​​​​ Говорейки по време на посещаване в Анкара на комисаря по разширението Йоханес Хан, Челик акцентира, че е неправилно депутатите от Европейски Съюз да призоват за прекратяване на договарянията за участие на Турция, добавяйки, че сходен метод не е от изгода за нито една от двете страни.

„ Отхвърляме всевъзможни оферти, съгласно които би трябвало да има мощно съдействие сред Турция и Европейски Съюз в други области, вместо договаряния за присъединение ", безапелационен бе турският министър.

В сряда депутатите от Европейски Съюз приканиха за преустановяване на договарянията за участие на Турция с Европейски Съюз, заявявайки, че дейностите на президента Реджеп Тайип Ердоган против неговите съперници демонстрират, че Анкара не дава отговор на демократичните критерии на Общността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР