Турция няма да се поддаде на натиска от санкции от

...
Турция няма да се поддаде на натиска от санкции от
Коментари Харесай

Турция: Няма да се поддадем на натиск, продължаваме сондажите край Кипър

Турция няма да се поддаде на натиска от наказания от страна на Европейския съюз и ще продължи сондажните работи в региона на Кипър, съобщи турският вицепрезидент Фуат Октай в столицата на самообявилата се Севернокипърска турска република /СКТР/ Лефкоша (Никозия). В градът се организират мероприятия по случай въоръженото навлизане на Турция през 1974 година
Анкара в никакъв случай няма да се огъне под натиска от наказания за проучвателни и сондажни действия, за които се приказва в заключителната декларация на съвещанието на Съвета за външни работи на Европейски Съюз, съобщи Октай. Енергийните запаси в Източното Средиземноморие би трябвало да се употребяват за постигането на мир и непоклатимост на острова, добави той. Подобна позиция изрази преди дни и външният министър Мевлют Чавушоглу.
Напрежението породи, откакто през май Турция изпрати кораба „ Фатих “ край западните крайбрежия на разделения от години остров. В началото на юли към него се причисли и още един транспортен съд, който също се планува да прави сондажи и експлоатиране на залежите на газ в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР