Турция няма да може сама да се справи с нова

...
Турция няма да може сама да се справи с нова
Коментари Харесай

Ердоган: Турция не може да се справи с нов поток мигранти от Сирия

Турция няма да може сама да се оправи с нова вълна от сирийски бежанци, които бягат от засилените бомбардировки в северозападната провинция Идлиб.

За това предизвести Европа турският президент Реджеп Ердоган в неделя, представен от Агенция Франс Прес.

Десетки хиляди сирийци са избягали към турската граница след засилен режим и съветски бомбардировки в региона на Маарет ал Нуман от 16 декември.

Доминираният от джихадистите Идлиб сега е хазаин на към три милиона души, в това число доста разселени бежанци от други елементи на Сирия. Режимът в Дамаск неведнъж се обрича да поеме контрола над провинцията.

" Турция не може да се оправи с нова бежанска вълна от Сирия ", сподели Ердоган и добави, че над 80 000 души от Идлиб към този момент са избягали в региони покрай турската граница.

Ако потокът обаче се усили, Турция няма да носи сама тази миграционна тежест, добави той. Отрицателните резултати от този напън върху нас ще бъдат проблем, който усещат всички европейски страни, изключително Гърция, предизвести той.

Европа още веднъж ще изпита същите подиуми преди подписаното през 2016 година съглашение за миграция сред Турция и Европейския съюз, сподели Ердоган, като напомни най-тежката бежанска рецесия на континента след Втората международна война, когато през 2015 година над милион избягаха в Европа.

Преди това Ердоган твърди, че Турция може да бъде принудена да отвори вратите за сирийските бежанци, които бягат в Европа.

Турските управляващи настояват, че в Турция живеят към пет милиона бежанци, измежду които 3,7 милиона са сирийци.

Въпреки че са на противоположни страни на сирийската революция, Турция и Русия работиха в тясно съдействие за разрешаване на спора.

Ердоган сподели също, че турска делегация ще замине за Москва в понеделник за договаряния със своите сътрудници като част от напъните на Турция за преустановяване на офанзивите в Идлиб.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР