Турция "никога няма да позволи" кюрдските милиции, които тя разглежда

...
Турция "никога няма да позволи" кюрдските милиции, които тя разглежда
Коментари Харесай

Ердоган: Турция никога няма да позволи създаване на кюрдска държава в Северна Сирия

Турция "никога няма да разреши " кюрдските милиции, които тя преглежда като "терористи ", да основат кюрдска страна в Северна Сирия, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, представен от Агенция Франс Прес.

Ние не разрешаваме и в никакъв случай няма да позволим основаване на по този начин наречена страна от ПДС /Партията на демократичния съюз/, СЗН /Силите за отбрана на народа/ в Северна Сирия, уточни Ердоган в Анкара в изявление пред кметове на общини.

Турция преглежда Партията на демократичния съюз и военното й крило Сили за отбрана на народа като отклонение в Сирия на Кюрдската работническа партия /ПКК/, оповестена за терористична организация от Анкара, Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Партията на демократичния съюз прогласи през март 2016 година полуавтономна администрация в Северна Сирия.

Съединени американски щати са съдружник на Силите за отбрана на народа в битката против групировката "Ислямска страна " и им дават оръжия. Това провокира недоволството на Турция, която се притеснява от основаване на зона под контрола на кюрдите до своята граница.

Анкара заплаши неведнъж през последните седмици с военна интервенция особено в кюрдския "кантон " Африн в Северозападна Сирия.
Турция предприе към този момент сухопътна атака в Северна Сирия през август 2016 година за да отблъсне ИД от своята граница и да попречи на сливането на другите зони, следени от Силите за отбрана на народа.

Каква е тяхната цел? Да основат терористичен кулоар в Северна Сирия, който доближава до Средиземно море, уточни Ердоган, като увери, че Турция ще води битка с тези "терористични организации " "навсякъде, където ги срещне ".

Ердоган насочи тези послания през днешния ден след аудиенция в Анкара предходната седмица на началника на генералния щаб на иранската войска военачалник Мохамад Багери, която бе отдадено на битката против кюрдските бунтовници.

На въпрос след визитата за допустима турско-иранска интервенция против кюрдските бунтовници в Северен Ирак, Ердоган съобщи, че такава опция е "винаги в дневния ред ".

Същевременно Турция изрично се опълчва на референдума за самостоятелност на Иракски Кюрдистан, плануван за 25 септември, макар положителните връзки, които поддържа с иракския кюрдски водач Масуд Барзани, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР