Турция не предвижда скорошно преминаване към присъствено обучение за всички

...
Турция не предвижда скорошно преминаване към присъствено обучение за всички
Коментари Харесай

Турция не предвижда скоро присъствено обучение за всички класове

Турция не планува скорошно прекосяване към присъствено образование за всички класове, съобщи просветителният министър на страната Зия Селчук, представен от държавната телевизия ТРТ Хабер.

" Преминаването към присъствено образование по едно и също време и изцяло за всички класове не наподобява допустимо в кратковременен проект предвид на пандемията ", сподели министърът.

Селчук означи, че управляващите имат отговорността да вземат " най-разумното " решение съгласно развиването на пандемията и поставят старания да обезпечат безвредна среда за учители и възпитаници, като преценяват опциите и подхващат всички нужни ограничения.

" Наше главно изпитание и принцип е да преминем към присъствено образование следено в светлината на опита, който имаме ", изясни министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Селчук добави, че отдалеченото образование ще продължи да има значима роля в просветителния развой в страната даже и след приключването на пандемията.

Турция възнамерява първо учениците в селата да се върнат в клас от 15 февруари, а от 1 март присъствените занятия да възобновят и избрани класове и възрастови групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР