Турция насърчава имигранти от Сирия и субсахарска Африка да влизат

...
Турция насърчава имигранти от Сирия и субсахарска Африка да влизат
Коментари Харесай

Никозия: Турция насърчава имигранти от Сирия и Африка да влизат в Кипър

Турция предизвиква имигранти от Сирия и субсахарска Африка да влизат в  Кипър, което провокира изключително състояние на острова. Това мнение изрази кипърският вътрешен министър Никос Нурис в изявление за Франс прес. 

Нурис назовава " брутална " политиката на Турция, която съгласно него стои зад двойното нарастване на искащите леговище в Кипър. Те са се нараснали до 13 000 за 2021. 

Вътрешният министър е на мнение, че Анкара е инструментализирала и насочва имигрантските потоци. Според статистиката на Нурис, 85 % от 60 до 80 влизащи в страната незаконни имигранти на ден, минават разграничителната линия с следената от турци северна част на Кипър. 

Много от тях идват със аероплан от Истанбул, след което са насочвани към гръцката част от трафиканти. Там, съгласно Нурис, доста от бежанците откриват, че не могат да стигнат до Франция и Германия, тъй като Кипър не е част от Шенген.

Поради това в проектите на вътрешно министерство е създаване на спомагателни огради и увеличение на патрулите по линията, разделяща националните управляващи на острова. Франс прес добавя, че Кипър е подложен на критика от правозащитни организации поради изискванията при които държи огромния брой имигранти. За новините - КМ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР