Турция, която Русия смяташе за неутрална държава, вече е квалифицирана

...
Турция, която Русия смяташе за неутрална държава, вече е квалифицирана
Коментари Харесай

В Русия вече гледат на Турция като на „неприятелска страна“

Турция, която Русия смяташе за неутрална страна, към този момент е квалифицирана като неприятелска страна. Това излиза наяве от изказване на ръководителя на комисията по защита и сигурност към съветския сенат (Съвета на федерацията) Виктор Бондарев, представен от следената от Кремъл организация ТАСС.

Припомняме, решението на Турция да съобщи на Украйна командирите на подразделенията, които отбраняваха мариуполския „ Азовстал “, провокира яд в Москва. Сред тях са и командирите на именития полк „ Азов “, който в Русия бе разгласен за „ терористична организация “ след започването на войната против Украйна.

Освен това Бондарев реагира остро на изказването на Анкара, че Украйна заслужава да бъде призната в НАТО. Според него тази " неприятелска стъпка " е резултат от напън от страна на Алианса и от фактическото преустановяване на зърнената договорка. Черноморското съглашение за зърното бе прекъснато едностранно от страна на Москва.

По-рано Русия упрекна Турция, че е нарушила съглашението, съгласно което командирите от „ Азовстал “ е трябвало да останат на турска територия до края на войната. Москва обаче от дълго време наруши постигнатите договорености, с което ги обезсили. Страните бяха постигнали единодушие бойците от „ Азовстал “ да бъдат третирани като военнопленници, т.е. към тях да се ползват наредбите на Женевската спогодба, Червеният кръст да имо достъп до тях и те да имат връзка със своите фамилии. Нищо от това не беше изпълнено. Те бяха държани при неприятни условия, с нищожна храна, без нужната здравна помощ, доста от тях бяха подлагани на изтезания.Исканията на Червения кръст за срещи с тях бяха оставени без отговор, а бойците нямаха никаква връзка с околните си.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР