Турция изпрати още военнослужещи в Катар, където има турска военна

...
Турция изпрати още военнослужещи в Катар, където има турска военна
Коментари Харесай

Турция изпрати още войници в Катар

Турция изпрати още военнослужещи в Катар, където има турска военна база, заяви „ Дейли Сабах “, базирайки се на катарските управляващи.

В края на предишния месец стартира дислоцирането на турски военнослужещи в Катар, откакто преди този момент Саудитска Арабия и други страни скъсаха дипломатическо връзки с емирството.

Катарските управляващи бяха упрекнати, че оказват поддръжка на терористични организации. Освен това бе насочен апел да се затвори турската база в страната.

Анкара и катарските им съдружници изрично отхвърлиха това. Турция е един от най-близките съдружници на Доха. Катарците отхвърлиха обвиняванията, че поддържат терористи, наричайки ги неоснователни.

Катарските управляващи нарекоха натиска на своите съседи противозаконна обсада, целяща да ограничи суверенитета и показаха, че ултиматумът на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн е неблагоразумен.

Турските и катарски военнослужещи организират взаимни учения на фона на разразилото се дипломатическо напрежение и взаимни нападки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР