Турция идентифицира заподозрени по случая със саудитския журналист. По-рано Анкара

...
Турция идентифицира заподозрени по случая със саудитския журналист. По-рано Анкара
Коментари Харесай

Турция идентифицира заподозрени по случая със саудитския журналист

Турция разпознава обвинени по случая със саудитския публицист. По-рано Анкара разгласи, че 15 души са под съмнение. До момента 8 от тях са разпознати и арестувани за разпити.

Сред тях има и представители на Рияд в страната, съобщи " Синхуа ".

Турският вестник " Сабах " разгласява фотоси на 15-членна група, която се счита, че е умъртвила журналиста. Групата пристигнала в Истанбул на същия ден, когато е липсващ Кашоги. Тя напуснала града няколко часа по-късно.

Припомняме, че Джамал Кашоги изчезна и съгласно Анкара евентуално е погубен.

Турският ефирен Канал 24 пусна фрагменти от охранителна камера пред консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където Кашоги е забелязан за последно преди да изчезне преди седмица.

Кадрите демонстрират Кашоги да влиза в саудитското консулство, само че от тях излиза наяве, че той в никакъв случай не напуща постройката. След това на фрагментите се вижда черен ван, който напуща региона на консулството по-късно денем. Турските управляващи считат, че ванът Mercedes Vito е бил употребен за извеждането на журналиста.

Саудитска Арабия отхвърля обвиняванията като безпочвени. Вчера Рияд се съгласи да разреши на турските управляващи да претърсят постройката на консулството. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР