Турция и Русия ще се стремят да увеличат обема на

...
Турция и Русия ще се стремят да увеличат обема на
Коментари Харесай

Ердоган спешно пристигна в Москва

Турция и Русия ще се стремят да усилят размера на търговията си от съществуващите 25 милиарда до 100 милиарда $, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в съветската столица Москва, където участва на Международния авиационен и галактически салон МАКС 2019, двугодишно ревю на съветската галактическа промишленост.

Изказвайки се на церемонията по откриването на летището в Жуковски дружно с съветския си сътрудник Владимир Путин, Ердоган съобщи, че има вяра, че " синергията, която са култивирали с Русия в авиационните и галактическите технологии, ще помогне за задълбочаване на двустранните връзки ".

Миналия месец Турция се снабди с усъвършенстваната система за противоракетна защита на Русия С-400, предизвиквайки яростта на Съединени американски щати. Докато двамата президенти разговаряха, първият аероплан, пренасящ елементи от втората батерия С-400, кацна в авиобаза Мюртед в Анкара, заяви Министерството на защитата.

По време на визитата на Ердоган беше показан и съветският изтребител Су-57.

" С мотото " Бъдещето е в небето " Турция направи пробив в региона на авиацията през последния интервал ", сподели Ердоган, базирайки се на известния откъс на създателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк. Той сподели, че износът на защита и авиация на Турция е достигнал 2,5 милиарда $ през 2018 година

Президентът добави, че тази година се чака към 6 милиона съветски туристи да посетят Турция.

Турската делегация, в това число министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, министърът на финансите Берат Албайрак, министърът на защитата Хулуси Акар, министърът на индустрията и технологиите Мустафа Варанк, шефът на разузнаването Хакан Фидан, шефът на президентските връзки Фахретин Алтун и представителят на президента Ибрахим Калин, дойдоха в Москва през вчерашния ден на еднодневна работна аудиенция, в която ще бъдат разисквани двустранните връзки и районните въпроси със Сирия.

Въпреки положителните търговски връзки сред двете страни има съществени различия по какъв начин да се действа в Северна Сирия, която е последното леговище на ислямистките групировки. Турция сътрудничи с някои от тях против кюрдските сили, за които Анкара твърди, че са терористи. Русия дружно със сирийската войска си е сложила за цел цялостното избавление на провинциите Идлиб и Хама. Но Анкара назова последната интервенция в района на съветските и сирийските сили " опасност за националната си сигурност " и се чака президентите Путин и Ердоган да имат тежки договаряния за да намерят компромис.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР