Турция и Русия подписаха днес в Анкара споразумение за кредит

...
Турция и Русия подписаха днес в Анкара споразумение за кредит
Коментари Харесай

Турция и Русия се договориха за ракетите С-400

Турция и Русия подписаха през днешния ден в Анкара съглашение за заем за доставка в Турция на съветски ракетни комплекси С-400, предадe Българска телеграфна агенция.
Споразумението е на обща стойност 2,5 милиарда $.
По-рано турският вестник "Хюриет " заяви, че част от сумата Турция ще изплати независимо, а за останалата част ще вземе заем от Русия. Освен това заемът ще бъде не в долари, а в рубли, показва ТАСС.
Ройтерс отбелязва, че съглашението сред Турция и Русия е провокирало паника на Запад, защото Турция е членка на НАТО, а съветската система не може да бъде интегрирана във военната конструкция на Алианса. С-400 "Триумф " е зенитна ракетна система с огромен обхват на деяние, въведена на въоръжение през 2007 година, отбелязва ТАСС. Тя е предопределена за заличаване на авиационни, крилати и балистични ракети, включително със междинен обхват на деяние, и може да се употребява и за наземни цели.
В изявление за вестник "Комерсант " тази седмица шефът на съветската държавна корпорация "Ростех " Сергей Чемезов съобщи, че първите доставки в Турция на С-400 ще стартират през март 2020 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР