Турското разузнаване МИТ съвместно с Главното управление на полицията, полицейската

...
Турското разузнаване МИТ съвместно с Главното управление на полицията, полицейската
Коментари Харесай

Турското разузнаване МИТ арестува главатаря на ИДИЛ Абу Зейд - Свят

Турското разузнаване Разузнавателна служба на Турция взаимно с Главното ръководство на полицията, полицейската част в Истанбул е провело интервенция, в хода на която е бил задържан на територията на Турция един от главатарите на Ислямска страна (ИДИЛ) Башар Хаттаб Газал ал-Сумайдан, прочут с прозвището си Абу Зейд. Това заяви пред публицисти след края на балканската си обиколка президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган, представен от Анадолската организация.

По думите на турския президент Абу Зейд е един от най-важните ръководители на Ислямска страна след ликвидирането на Абубакр ал-Багдани и Абдуллах Кардаш. По време на разпитите терористът е признал, че оглавява т. н. министерство на образованието и правораздаването в държавното управление на ИДИЛ.

„ Дълго време се установяваха връзките на този терорист в Сирия и Истанбул и беше получена информация за желанието му да напусне Турция. “ – описа Ердоган. Абу Зейд е бил с подправени документи за идентичност. След разпит от чиновници на Разузнавателна служба на Турция и полицията ал-Сумайдан е бил предаден на правосъдните управляващи.

Задържаният Башар Хаттаб Газал ал-Сумайдан попада като началник на терористична организация в 30-ия следващ отчет на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, оповестен на 11 юли т. година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР