Турското правителство е подготвило законопроект срещу дезинформацията чрез социалните медии,

...
Турското правителство е подготвило законопроект срещу дезинформацията чрез социалните медии,
Коментари Харесай

До 5 години затвор за фалшиви новини в интернет

Турското държавно управление е подготвило законопроект против дезинформацията посредством обществените медии, който планува наказване до две години затвор за засегнатост и до пет години за подправена вест, заяви турският в. " Тюркийе ", представен от Българска телеграфна агенция.

Проектът, който внася промени в Турския углавен кодекс, следва да бъде прегледан в Народното събрание, когато стартира работа през октомври. Той бил квалифициран след изследване на законодателството в региона на европейски страни като Германия, написа проправителственият вестник.

Според плана лице, което наскърбява другиго в обществените медии, предстои на наказване от три месеца до две години отнемане от независимост. За тези, които популяризират или основават подправени вести, се планува затвор от 1 до 5 години.

Планира се също по този начин и основаване на механизъм, който да следи за фабрикуването и разпространяването на погрешни вести. Възможно е да бъде основана специфична дирекция за обществените медии в състава на Института за осведомителни технологии и връзки /BTK/ или Висшия съвет за радио и телевизия /RTUK/, показва още изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР