Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че миграцията е

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че миграцията е
Коментари Харесай

Чавушоглу призова за международно сътрудничество за справяне с миграцията


Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи през днешния ден, че миграцията е световно предизвикателство и прикани за " интензивно интернационално съдействие " за справяне с нея, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 596
" Тъй като не съумяваме да се оправим с първопричините, в този момент би трябвало да се оправим с следствията ", сподели Чавушоглу в изявление на първия Международен конгрес за обзор на миграцията в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации. " Миграцията изисква световен и пореден метод ", посочи турският външен министър.

Форумът служи като платформа за страните членки за оценка на Глобалния пакт за миграцията.

Чавушоглу посочи, че Турция изцяло поддържа Глобалния пакт за миграцията и се ангажира с миграционни политики в сходство със съглашението.

" Доброволното, безвредно и почтено завръщане ще се предизвиква. Презаселването би трябвало да се ползва по-широко за тези, които не могат да се върнат ", добави Чавушоглу. " По-важното е, че би трябвало да се оправим с първопричините за миграцията, би трябвало да предоставим незабавна филантропична помощ и помощ за развиване ", означи той.

Той сподели, че от 2014 година Турция приютява максимален брой бежанци в света и добави, че след експлоадирането на спора в Украйна страната е приела в допълнение 145 000 души.

Що се отнася до сирийските бежанци, Чавушоглу уточни, че 500 000 души са се завърнали в регионите, които Турция е прочистила от терористичната формация СЗН, и посочи, че Анкара работи по проект, който " ще улесни безвредното и непринудено завръщане на 1 милион сирийци ".

Турция преглежда Силите за отбрана на народа (СЗН) и настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР