Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че страната му иска

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че страната му иска
Коментари Харесай

Турция настоява за общи действия със САЩ в Сирия

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че страната му желае да поддържа споразуменията, реализирани по-рано с администрацията на Съединени американски щати, след назначението на новия държавен секретар на страната, написа Hurriyet, представен от организация " Фокус ".
Външният министър съобщи, че Анкара и Вашингтон „ не би трябвало да оставят студени между тях “. При разискването на механизма за стабилизирането на обстановката в сирийския северен град Манбиж. Той добави, че политици от двете страни ще проведат среща в околните дни.
„ Кюрдските „ Отряди за национална самозащита “ ще се изтеглят от Манбидж и това ще бъде следено. Тогава ще решим и въпроса кой да поддържа сигурността в района. След като изоставен, Турция и Съединени американски щати ще подхващат общ дейности. Също по този начин ще предприемем ограничения по отношение на сигурността дружно “, добави Чавушоглу.
„ След като приключим сполучливо с Манбидж, ще се преместим към градовете източно от Ефрат, където ще използван същия модел “, добави турският министър. Същевременно той добави, че, в случай че кюрдските сили не се изтеглят от сирийския град, тогава Турция може да се намеси в Ирак.
„ Ако не се получи, единственият ни избор остава да прочистим района от терористите. Това няма да се отнася само за Сирия, само че и за Ирак “, предизвести той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР