Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призовал Русия и Иран да

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призовал Русия и Иран да
Коментари Харесай

Hurriyet: Анкара призова Москва и Техеран да повлияят на Дамаск относно ситуацията в Източна Гута

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призовал Русия и Иран да повлияят на държавното управление в Дамаск по отношение на обстановката в Източна Гута, заяви изданието Hurriyet.

„ Авиационните удари в Гута са неприемливи. Русия и Иран би трябвало да спрат режима” – декларирал Чавушоглу на конференция в Анкара. Настъплението на проправителствените сили в Идлиб също нарушавало съглашението сред Турция, Иран и Русия.

Терористичната формация „ Джебхат ан-Нусра” е основният проблем в обстановката в Източна Гута, декларирал на собствен ред на конференция в Москва съветският външен министър Сергей Лавров.

„ Впрочем надалеч не за първи път в историята на сирийския спор „ Джебхат ан-Нусра”, която е основният проблем в Източна Гута, се оказва на една страна на барикадата с критиците и обвинителите на сирийското правителство” - споделил Лавров.

Неотдавна Лавров подсети филантропичните произшествия от бомбардировките при завладяването на Мосул и Ракка, само че Съединени американски щати се мотивираха, че нямали „ различен изход”.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР