Турският президентски говорител Ибрахим Калън е разговарял по телефона със

...
Турският президентски говорител Ибрахим Калън е разговарял по телефона със
Коментари Харесай

Говорителят на Ердоган говори с Джон Болтън за ситуацията в Сирия

Турският президентски представител Ибрахим Калън е разговарял по телефона със съветника на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, съобщи Анадолската организация. В телефонния диалог са били наранени детайлности по тематиките, по които е реализирано единодушие в телефонния диалог предходната седмица сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и американския му сътрудник Доналд Тръмп.

Калън и Болтън са разискали на първо място развитията в Сирия. Постигнато е единодушие за продължение на координацията в процеса на евакуиране на Съединени американски щати от Сирия, за поддържане на тясно съдействие по въпроса за основаване на зона за сигурност и за значимостта от реализация на пътната карта за Манбидж.

Наред с районните въпроси в телефонния диалог са били разисквани и двустранните връзки сред Турция и Съединени американски щати и е била подчертана значимостта от дейно съдействие на двете страни в битката против тероризма.

В диалога е наранена и тематиката за планирането на предстоящото държавно посещаване на американския президент Доналд Тръмп в Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР