Турският президент Тайип Ердоган заяви, че би одобрил евентуалното връщане

...
Турският президент Тайип Ердоган заяви, че би одобрил евентуалното връщане
Коментари Харесай

Ердоган готов да възстанови смъртното наказание

Турският президент Тайип Ердоган съобщи, че би одобрил възможното връщане на смъртното наказване, в случай че Народното събрание му изпрати законопроект по въпроса, оповестява организация Ройтерс.

Министърът на правораздаването на Ердоган сподели, че Турция ще обмисли премахването на анулацията на смъртното наказване от 2004 година, откакто президентът по-рано повдигна въпроса по отношение на повода за горските пожари. Неговият националистически съдружник Девлет Бахчели поддържа концепцията и сподели, че наказването би трябвало да обгръща тероризъм, обезчестяване и ликвидиране на дами.

" Ако е належащо, това би трябвало да бъде върнато на дневен ред и да бъде превърнато в спор. Трябва да забележим какво ще излезе от този спор ", добави той, цитирайки думите на Ердоган.

Казвал съм го и преди, в случай че Народното събрание вземе такова решение вследствие на работата на нашето правосъдно министерство, аз ще одобря това решение ", сподели турският президент.

Турските законодатели отстраниха смъртното наказване в повторен развой сред 2002 и 2004 година като част от кандидатурата на страната за присъединение към Европейския съюз. Оттогава проектите му са в застой вследствие на проблеми, в това число разделения остров Кипър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР