Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция ще
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще бойкотира американските електронни продукти

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че Турция ще бойкотира електронните артикули, създадени в Съединени американски щати, на фона на дипломатическия спор сред двете страни, предадоха международните организации.

Съединени американски щати постановиха наказания на двама турски министри и оповестиха, че усилват митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция поради различия, свързани със задържането на американския свещеник Андрю Брънсън.

Турският президент съобщи през днешния ден, че Турция взима нужните ограничения, що се отнася до стопанската система, на фона на поевтиняването на турската лира, осведоми Ройтерс.

Америка атакува стопански освен нас, само че и Китай, Русия, Иран и Европа. Напада дори и Канада. Но против нас е подхваната интервенция. Ще бойкотираме американската електроника. Те имат "Айфон ", само че нали съществува и "Самсунг ", уточни Ердоган, представен от турската телевизия НТВ.

Междувременно турската национална валута се стабилизира към рекордно ниските равнища, които държи през последните дни, съобщи Асошиейтед прес.

Днес цената на турската лира възлизаше на към 6,55 за $, с шест % повишаване на курса по отношение на предходния ден. Вчера централната банка разгласи стъпки за обезпечаване на "цялата ликвидност, от която се нуждаят банките ".

Турският министър на финансите и държавната хазна Берат Албайрак ще се обърне към задграничните вложители на телеконферентна връзка в четвъртък, съобщи Анадолската организация.

Това ще бъде първата телеконференция на новия финансов министър на Турция, който е шурей на президента Реджеп Тайип Ердоган, с задгранични вложители.

Очаква се в телеконферентния диалог да вземат участие сред 750 и хиляда души, на първо място вложители от Съединени американски щати, Европа и Близкия изток, отбелязва организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР