Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че правителството ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че правителството ще
Коментари Харесай

Мародери плъзнаха сред отломките в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че държавното управление ще предприеме ограничения против лицата, които са забъркани в мародерство и други закононарушения в окръзите, наранени от разрушителните трусове от началото на седмицата в Южна Турция, съобщи Ройтерс.

Турският президент приказва по време на посещаване в региона, обиден от трусовете с магнитуд до 7,7, станали в понеделник, 6 февруари.

„ Ние обявихме изключително състояние “, подсети Ердоган и добави, че това значи, че " занапред нататък хората, които вземат участие в мародерства и отвличания, би трябвало да знаят, че ръцете на страната ще стигнат ".

Ройтерс отбелязва, че още през вчерашния ден Ердоган приказва за случаи на мародерство, само че все още не излиза наяве какви случаи на отвличания засяга.

Въпросът със сигурността в региона, обиден от земетресенията, попадна във фокуса на внимание, откакто австрийската войска приключи краткотрайно избавителните интервенции заради „ нарастнали усложнения в областта на сигурността “, по думите на представител на въоръжените сили.

Ердоган сподели още, че стотици хиляди здания в Южна Турция са станали необитаеми и даде обещание управляващите да подхващат стъпки за възобновяване на разрушените градове в границите на седмици.

„ Ние планираме да изградим още веднъж стотици хиляди здания. Ще предприемем съответни стъпки в границите на няколко седмици “, уточни турският президент.

Той заяви също, че жертвите на земетресенията в Турция са нарастнали до 21 043 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР