Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че очаква скоро

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че очаква скоро
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Ще обсъдя с Владимир Путин увеличаването на доставките на зърно за Африка

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че чака скоро да разиска с съветския държавен глава Владимир Путин вероятностите за увеличение на доставките на храни за бедните страни в Африка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ердоган приказва пред публицисти в самолета на връщане от Индия, където се състоя срещата на върха на Г-20.

“Преди известно време бяха доставени 33 млн. тона разнообразни типове зърно. Отново предложихме да помогнем на най-слабо развитите страни в Африка, да увеличим тези размери ”,  уточни Ердоган.

Турският президент също по този начин означи, че страната му ще продължи да търси решения за обновяване действието на съглашението за износа на зърно от украински пристанища.

“Руският външен министър Сергей Лавров по време на диалозите в Индия предложи да обсъдим това с съветския президент. Отново ще обсъдя въпроса с президента Путин по телефона. Би било потребно да се усилят размерите с помощи за най-слабо развитите страни в Африка ”, сподели още Ердоган.

През юли Москва прекрати присъединяване си в “зърнената договорка ”, като уточни, че не са спазени обещанията към нея в границите на съглашението.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР