Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че иска да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че иска да
Коментари Харесай

Ердоган: Зърно трябва да се изнася и от Русия, Путин е прав да негодува от политиката на Запада

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че желае да бъде реализиран експорт на зърно и от Русия, като добави, че Владимир Путин има право да се оплаква, че изнасяното зърно от Украйна по силата на подкрепеното от Организация на обединените нации съглашение отива в богати, а не в небогати страни, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Сделката за зърното от юли имаше за цел да предотврати международната продоволствена рецесия, като подсигурява безвредното влизане и излизане на корабите от украинските пристанища, позволявайки им да изнасят десетки милиони тонове зърно. Споразумението улеснява също и съветския експорт, показва организацията.

" Фактът, че доставките на зърно отиват в страните, които ползват тези наказания (срещу Москва), тревожи господин Путин. Ние също желаеме доставки на зърно да стартират от Русия ", сподели Ердоган на конференция с хърватския си сътрудник Зоран Миланович.

" Зърното, което идва като част от тази зърнената договорка, за жалост отива в богатите страни, а не в бедните ", уточни още турският президент.

В сряда съветският президент Владимир Путин предложи да се намерения за ограничение на износа на зърно от Украйна за Европа.

Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации подписаха на 22 юли в Истанбул съглашение за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища, който беше спрян след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари.

Турският водач открои в същото време скока на цените в енергетиката - въпрос, който по думите му тревожи Европа сега, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР