Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще
Коментари Харесай

Ердоган се закани на западни дипломатически представителства: Ще си платите скъпо

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че западните страни ще си платят за краткотрайното затваряне на консулствата си в Турция предходната седмица от съображения за сигурност.

 

Турската полиция сподели, че не е имало сериозна заплаха за чужденците, откакто задържа през вчерашния ден 15 хипотетични членове на групировката " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс.

 

Анкара извика на диалог посланиците на девет страни в четвъртък, с цел да разкритикува решенията им краткотрайно да затворят дипломатическите си задачи и да издадат предизвестия за проблеми със сигурността.

 

Турски представители споделиха на идващия ден, че западните страни, включително Съединени американски щати и Германия, не са показали информация, с която да поддържат изказванията си за проблем със сигурността.

 

" Онзи ден нашето външно министерство извика всички тях и им насочи нужния ултиматум, казвайки им: " Ще си платите скъпо, в случай че това продължи ", сподели Ердоган на среща с младежи. Записани от нея фрагменти бяха излъчени през вчерашния ден.

 

Западните страни предизвестиха за нараснал риск от набези против дипломатически задачи и немюсюлмански храмове в Турция след серия от демонстрации на крайнодесни придвижвания в Европа, на някои от които бяха изгорени екземпляри от Корана. Турция прекрати договарянията с Швеция и Финландия за влизане в НАТО след един подобен митинг в Стокхолм.

 

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР