Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че вече не признава

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че вече не признава
Коментари Харесай

Ердоган: Гръцкият премиер Мицотакис вече не съществува за мен

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че към този момент не признава водача на прилежаща Гърция Кириакос Мицотакис и анулира среща с него, планувана за втората половина на тази година. Ердоган упреква Мицотакис в действия, които вредят на Турция.

Турският водач счита, че по време на визитата си в Съединени американски щати Мицотакис ще се опита да блокира договорката за продажба на Турция американски изтребители F-16.

„ За мен няма човек на име Мицотакис “, сподели Ердоган пред кореспонденти във вторник след съвещание на кабинета. Той също по този начин съобщи, че повече няма да има работни срещи с гръцкия водач.

Напрежението сред съседите ескалира, откакто Кириакос Мицотакис предходната седмица прикани Конгреса на Съединени американски щати да удостовери възбраната на Турция за изтребителя от последващо потомство F-35.

Забраната пристигна, откакто Анкара закупи системата за противовъздушна защита С-400 от Русия през 2019 година Администрацията на Джо Байдън обаче в този момент обмисля да го анулира.

Турските управляващи считат, че Атина подбужда американските управляващи против Турция по други въпроси, по-специално пробвайки се да наруши договорката за F-16.

Те настояват, че това е нарушаване на съглашението сред Атина и Анкара да не въвличат трети страни в техните разногласия.

Гърция съобщи, че няма да се замесва във " война на гръмки изказвания ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР