Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че американският президент Джо

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че американският президент Джо
Коментари Харесай

Ердоган: Байдън и Западът не помагат за решаването на украинската криза

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че американският президент Джо Байдън и западните страни не са помогнали за решаването на рецесията сред Русия и Украйна и че няма европейски водачи, които са способни да я решат, оповестиха турски медии, представени от Ройтерс.

Коментарите идват, откакто Ердоган се срещна с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Киев и повтори предлагането Турция да посредничи за решение на рецесията с Русия, което Киев приветства. Той също по този начин предложи да бъде хазаин на среща на водачите на двете страни.



Говорейки пред публицисти в полета си на връщане, Ердоган сподели, че "високо цени " плануваното посещаване на съветския президент Владимир Путин в Турция, която е членка на НАТО.

Вашингтон съобщи, че американските разследващи служби считат, че Русия е подготвила проект да употребява изфабрикувано видео като предлог за инвазия, на фона на безпокойства във връзка със скупчването на над 100 000 съветски бойци покрай украинската граница.

Русия назова изказванията „ бълнуване “.

Москва отхвърля проекти за навлизане и изиска гаранции от НАТО и Съединени американски щати, че Украйна в никакъв случай няма да се причисли към алианса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР