Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще проведе днес първия си

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще проведе днес първия си
Коментари Харесай

Ердоган започва от днес предизборните митинги

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще организира през днешния ден първия си избирателен протест, оповестява турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Митингите на неговата Партия на справедливостта и развиването за изборите на 14 май ще стартират през днешния ден от град Афионкарахисар. До датата на президентските и парламентарните избори в Турция се чака такива манифестации да се състоят в общо 40 (от 81) окръга на страната, като в някои от дните ще има по два митинга на ден.

Утре Ердоган ще взе участие в протест в Денизли, а в четвъртък ще отиде в Зонгулдак за церемонията по вливането на първия газ от турско черноморско находище в газоразпределителната система на Турция, отбелязва още малкия екран.

Повече от 64 млн. турски жители, от които 3,4 млн. в чужбина, са регистрирани да гласоподават на изборите на 14 май в Турция, заяви през вчерашния ден Висшата изборна комисия на страната, написа Българска телеграфна агенция.

Според анализатори вотът ще съставлява най-голямото политическо предизвикателство за президента Реджеп Тайип Ердоган за повече от две десетилетия отпред на Турция. Последните социологически изследвания демонстрират, че той изостава от Кемал Кълъчдароглу, претендента на главния опозиционен Национален алианс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР