Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще присъства на церемонията по

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще присъства на церемонията по
Коментари Харесай

Ердоган ще присъства на коронацията на японския император Нарухито

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще участва на церемонията по коронацията на японския император Нарухито, планувана за 22 октомври, оповестява Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

На 1 май тази година японският император Нарухито наследи трона, откакто неговият татко, император Акихито, абдикира ден по-рано.

Ердоган означи също, че стартирането на полети от токийското летище " Ханеда " до Турция предходната седмица ще докара до значително увеличение на броя на японските туристи.

Президентът приказва на гала за откриването на музей на актуалното изкуство в окръг Ескишехир, който е планиран от бюрото на известния японски проектант Кенго Кума и съчетава обичайна османска архитектура с японския дизайн.

На церемонията участваха също министърът на културата и туризма Нури Ерсой, министърът на превоза и инфраструктурата Джахит Туран, актуалният дипломат на Япония в Анкара Акио Мияджима и някогашният дипломат Ацуко Тояма, както и турският дипломат в Токио Мурат Мерджан. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР