Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини днес за това,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини днес за това,
Коментари Харесай

Eрдоган се извини, че помощта не е била достатъчно ефективна в първите дни след земетресенията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини през днешния ден за това, че издирвателните, избавителните и филантропичните старания след опустошителните трусове в Южна Турция преди три седмици не са били осъществени задоволително дейно в първите дни поради разрушителните последствия от трусовете и неподходящите метеорологични условия, предадоха Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Ердоган посети през днешния ден окръг Адъяман - един от мощно потърпевшите от земетресенията от 6 февруари окръзи. Той даде обещание да не разреши основни промени в структурата на южните региони на страната и прикани локалните поданици да не напущат вечно родните си места, като увери, че " ние ще осигурим по-добри, по-красиви, по-сигурни, нови домове на мястото на тези, които рухнаха ".

Обещавайки, че неговото държавно управление ще предприеме нужните стъпки, с цел да приготви градовете за бъдещи бедствия, Ердоган сподели, че няма да бъде позволявано строителство в зоните, ситуирани наоколо до разломни линии. Той също по този начин изключи градежа на високи здания в остарели селища.

Повтаряйки още веднъж обещанието си да поправи вредите, породени от земетресенията, в границите на една година, Ердоган сподели, че държавното управление " прави каквото е належащо ", като посочи, че към този момент са приключени почвените изследвания на местата, където се планува построяването на общо 309 000 нови жилища и че градежът им може да стартира.

" Ние ще построим близо 50 000 домове в Адъяман. Ще стартираме да разкопаваме и да строим там, където микрозонирането и геоложките изследвания са приключили ", уточни той.

Най-малко 44 374 души починаха в Турция вследствие на земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 на 6 февруари, които бяха с епицентър в южния турски окръг Кахраманмараш и засегнаха още 10 окръга - Хатай, Газиантеп, Малатия, Адъяман, Адана, Диарбекир, Килис, Османийе, Шанлъурфа и Елязъг.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР