Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува днес Съвета за сигурност

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува днес Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Ердоган: Съветът за сигурност отново не изпълни своята отговорност

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува през днешния ден Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който не съумя да одобри резолюция за филантропична пауза в спора сред палестинските и израелските сили, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, който стана още по-неефективен, още веднъж не извърши своята отговорност “, съобщи Ердоган в обществената платформа Екс. " Гнусното нахлуване против болница Ал Ахли Араби през вчерашния ден изведе клането в Газа на друго равнище “, добави турският президент.

" Оценявам изключителната среща на Изпълнителния комитет на Организацията за ислямско съдействие, извършена в Джеда, защото тя съответно показва решимостта на ислямския свят пред лицето на възходящото подтисничество от Израел, неговата взаимност с палестинския народ и поддръжката му за палестинската идея.

Още от първия ден положихме интензивни старания за разрешаване на рецесията, която стартира на 7 октомври и има риск да обхване целия ни район. До момента сме провели телефонни диалози с 18 водачи на равнище държавен глава и държавно управление. В съдействие с египетските управляващи доставихме 3 самолета, цялостни с материали за филантропична помощ в района. Продължаваме да протягаме ръката си за помощ на потиснатия народ на Газа, който живее под обсада от 17 години. Усилията ни да подсигуряваме мир обаче бяха прекратени от стъпки като изпращане на самолетоносачи в района, спиране на помощта за палестинския народ и всеобщо наказване на народа на Газа.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, който стана изцяло неефикасен, още веднъж не съумя да извърши своята отговорност. Западните страни, които не оставят камък необърнат, когато става въпрос за правата и свободите на индивида, не са подхванали нищо друго, с изключение на да налеят масло в огъня. Международните медийни органи се впуснаха в конкуренция да избелят човешкото кръвопролитие със своите пристрастни и лицемерни изявления.

Бомбардирането на почтени хора, мигриращи към региони, наречени „ безвредни зони “, гранични пунктове, джамии, учебни заведения и цивилни селища, са някои от военните закононарушения, на които сме очевидци през последните 12 дни.

Вчера клането в Газа беше пренесено в друго измерение с отвратителното нахлуване против болница Ал-Ал Араб. Осъждам причинителите на това нахлуване, което съставлява закононарушение против човечеството и се равнява на геноцид против народа на Газа. Тези, които наляха масло в огъня с изказванията си след 7 октомври, са толкоз виновни, колкото и виновниците за вчерашното кръвопролитие, което ни разруши сърцата.

Нека Бог да елементарни нашите 4 хиляди братя и сестри от Газа, най-вече деца и дами, които бяха убити при израелските бомбардировки, и се апелирам за бързо възобновяване на нашите ранени. Като Турция ние ще продължим да работим за определяне първо на преустановяване на огъня и по-късно за непрекъсната непоклатимост ", гласи цялостният текст в обществената мрежа.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отхвърли импортирана от Бразилия проекторезолюция, осъждаща войната сред палестинското ислямистко придвижване " Хамас " и Израел и " ужасните терористични офанзиви " на " Хамас ".

Проекторезолюцията бе подкрепена от 12 от общо 15-те страни в Съвета за сигурност. Две страни - Русия и Англия - се въздържаха, а Съединените щати гласоподаваха " срещу ". Така Съединени американски щати постановиха несъгласие на проекторезолюцията, призоваваща за филантропични паузи в спора сред Израел и " Хамас ", с които да бъде обезпечена доставката на филантропична помощ за линията Газа.

Ердоган означи също, че " в съдействие с управляващите на Египет Турция е доставила в района три самолета с филантропична помощ ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР