Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди в петък, че двустранните

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди в петък, че двустранните
Коментари Харесай

Ердоган заплаши САЩ, че споразуменията им с Турция "губят валидност" заради съдебно решение

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предизвести в петък, че двустранните съглашения със Съединени американски щати " губят годност " и " по този начин ще бъде отсега нататък " след решението на американски съд по дело за заобикаляне на глобите против Иран.

В сряда Мехмет Хакан Атила, някогашният заместник-директор на " Халкбанк ", беше приет за отговорен за присъединяване в скица, набавяла средства на ислямската република. Процесът, в който турско-иранският търговец на злато Реза Зараб се трансформира от обвинен в главен очевидец, провокира гнева на Анкара, откакто показанията на Зараб замесиха имената на високопоставени политици, в това число самия Ердоган. Според очевидеца той персонално е одобрил присъединяване на две банки в схемата по времето, когато е бил министър председател.

" Ако това е разбирането на Съединени американски щати за правораздаване, тогава светът е жертван, " сподели Ердоган пред публицисти преди визитата си във Франция, представен от " Ройтерс " и " Хюриет дейли нюз ". Това беше и първият му коментар по тематиката от присъдата насам.

" Съединените щати би трябвало да ни извинят, само че законите в нашите двустранни връзки и двустранните съглашения сред нас губят годност. С горест споделям това, само че по този начин ще бъде занапред нататък. " Ердоган не посочи за кои съглашения става дума, само че добави, че Вашингтон " реализира... серия заприказва и те не са единствено правни, само че и стопански заприказва. " Според него присъдата на банкера е била " цялостен с несъгласия " с това би трябвало да накара Съединени американски щати да се замислят за правосъдната си система.
Турция упорства, че казусът се основава на подправени доказателства и упреква американски правосъдни представители, че са свързани с живеещия в Съединени американски щати свещеник Фетхуллах Гюлен, упрекван от Анкара за неуспелия опит за прелом през лятото на 2016 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Турция (346)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР